بسته توسعه هدفمند سفر تهيه مي‌شود

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، معاون گردشگري سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در نشست نمايندگان ستاد دائمي تسهيلات سفرهاي کشور که صبح امروز در محل معاونت گردشگري برگزار شد، آمار شفاف و دقيق را مبناي سياست‌گذاري‌ها و مقدمه برنامه‌ريزي‌ها دانست و گفت: در کنار استخراج آمار بايد به سمت تحليل و استنباط آمار و روندپژوهي و آينده‌نگري صنعت گردشگري حرکت کنيم.

او تصريح کرد: صنعت گردشگري به لحاظ موقعيت کاملا فرابخشي است و از اين منظر ايجاد هماهنگي‌هاي ميان سازماني و توسعه ارتباطات ميان‌بخشي تاثير چشمگيري در رفع مشکلات و شتاب‌بخشي در جهت نيل به اهداف خود دارد.

«دهقانان» افزود: تجربه چندسال اخير نشان مي‌دهد به هر ميزان که در جهت هماهنگي بيشتر و تقويت ارتباط ميان سازمان‌هاي دخيل در حوزه گردشگري تلاش کرده‌ايم، نتيجه آن در آمار استخراجي خود را نشان داده است.

او با بيان اينکه آمار بيانگر اين است که در سال‌هاي اخير تعداد گردشگران کشور اعم از داخلي و خارجي از رشد قابل قبولي برخوردار بوده است، متذکر شد: روندپژوهي چند سال اخير نشان مي‌دهد رسيدن به سند چشم‌انداز 1404 دور از واقعيت نيست.

اين مقام مسوول اظهار کرد: اگرچه از نظر آماري از وضعيت بهتري در مقايسه با گذشته برخوردار هستيم، اما سهم گردشگري از اقتصاد کشور مطابق با انتظارت ما نبوده است.

او با بيان اينکه امروزه گردشگري به يک صنعت تبديل شده است، افزود: از رويکردهاي مهم در تقسيم‌بندي يک صنعت توجه به ميزان پيچيدگي و تنوع در آن صنعت است؛ گردشگري نيز از صنايعي است که از ميزان بالاي پيچيدگي و تنوع برخوردار است.

«دهقانان» ادامه داد: سياست‌گذاري براي توسعه يک صنعت بايد مبتني بر شناخت دقيق ماهيت آن صنعت باشد؛ صنعت گردشگري نيز الزامات خاص خود را دارد، از آنجا که تنوع و پيچيدگي در اين صنعت بالا است بايد هماهنگي نيز در اين صنعت بالا باشد.

او اظهار کرد: از موضوعات اصلي در صنعت گردشگري افزايش هماهنگي‌ها، حرکت به سمت برون‌سپاري مسووليت‌ها و استفاده از مشارکت حداکثري بخش خصوصي است.

اين مقام مسوول در سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري سياست دولت را در حوزه گردشگري داخلي سياستي موفق خواند و گفت: اقدامات انجام شده مبناي تئوريک داشته و به لحاظ کارشناسي قابل دفاع است.

«دهقانان» همچنين با اشاره بازديدهاي نظارتي انجام شده از تاسيسات و موسسات گردشگري در طرح تابستانه سفر گفت: در حوزه نظارت، کيفيت نظارت نيز بايد مورد توجه قرار بگيرد، از اين رو طرح نظارت عاليه معاونت گردشگري به مدت 2 ماه از تاريخ 10 شهريورماه تا 10 آبان‌ماه با هدف نظارت بر کيفيت نظارت در استان‌هاي کشور آغاز مي‌شود.

او در ادامه بر لزوم هدفمندسازي سفر تاکيد کرد و افزود: از نظر تحليل اقتصادي نرخ سفرهاي داخلي روبه رشد است، اما نرخ برابري سفرهاي داخلي در برابر سفرهاي خارجي نرخ مطلوبي نيست، بنابراين بايد در مسير هدفمندي‌سازي سفر برنامه‌ريزي کنيم.

«دهقانان» با تاکيد بر لزوم رقابتي شدن صنعت گردشگري متذکر شد: در رقابتي شدن بايد يکي از 2 سياست مشخص يعني رهبري کيفيت و يا رهبري هزينه را داشته باشيم؛ در حوزه کاهش قيمت جاي کار چنداني وجود ندارد، بنابراين بايد به سمت افزايش کيفيت خدمات حرکت کنيم.

معاون گردشگري سازمان ميراث‌فرهنگي با بيان اينکه استان‌ها بايد بسته پيشنهادي خود را جهت ارتقاي خدمات گردشگري به معاونت ارسال کنند، بيان داشت: پس از پايان تابستان عملکرد استان‌ها را در خصوص طرح تابستانه سفر رتبه‌بندي خواهيم کرد.

تشکيل کميته بررسي راهکارهاي توزيع سفر در نيمه دوم سال در استان‌هاي کشور زير نظر ستاد دائمي تسهيلات سفر از ديگر مواردي بود که «دهقانان» بر آن تاکيد کرد.

همچنين در اين نشست نمايندگان دستگاه‌هاي عضو ستاد دائمي تسهيلات سفرهاي کشور به ارائه گزارشي اجمالي در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه‌هاي کاري خود در طرح تابستانه سفر پرداختند.
/115


انتهای پیام/

کد خبر 1390060127